50 % е избирателната активност в община Враца

50 % е избирателната активност в община Враца

Близо 50 % е избирателната активност в община Враца, съобщи говорителят на ОИК Красимир Колев. Към 17.30 часа са гласували 30 655 граждани, което е 46, 24 % от имащите право на глас.

От ОИК-Враца излязоха и с подробности по жалба за неправомерна предизборна агитация в Лиляче. В нея се казва, че един от кандидатите за кмет на селото стои до вратата на секцията и спира гражданите дошли да гласуват. Към сигнала е приложен и клип, в който се вижда и размахване на лична карта.

„Жалбата е допустима, но е неоснователна. Извършена е проверка, но нарушение не е установено. От приложената снимка към сигнала се вижда, че действително кандидат за кмет на кметството, стои на входа на сградата на читалището в с. Лиляче на отворена врата и държи в дясната си ръка лична карта. От снимката, обаче, не може да се установи чия е личната карта в ръката му и не може да се направи извод дали документа за самоличност е чужд или негов. От клипа, приложен към сигнала, се установява, че същият кандидат сочи към информационното табло и вероятно дава информация затова как се гласува с преференция“, уточни говорителят на общинската избирателна комисия във Враца.

Изборният ден продължава до 20 часа.

 

 

 
2019-10-27 18:33:22