Амбициозна програма за развитие на Мездра предложи коалиция

Амбициозна програма за развитие на Мездра предложи коалиция

Пред представители на бизнеса, интелигенцията и местни политици кандидатът за кмет на община Мездра Надежда Йорданова представи своята предизборна програма. Тя е изготвена след стотици срещи и разговори с гражданите от всички населени места. Амбициозният документ съдържа три части- общи насоки, конкретни решения на съществуващи проблеми на села и квартали и стратегически насоки за развитие.

„Работещи предприятия и достойни доходи, малки обществени поръчки за местните фирми, поносими данъци и такси, публично-частно партньорство и непрекъснат диалог с бизнеса са сред основните акценти в програмата. В нея подробно са представени идеите в областта на екологията, строителството, транспорта, социалната политика, културата и спорта. Построяване на асансьор в СУ „Иван Вазов” и учебен ресторант в ПГ „А.Константинов” са сред интересните идеи на екипа на коалицията.

Лесни, разбираеми и бързи административни услуги, общоселски събрания и непрекъснат диалог с кметовете на села, разширяване на програмата за малки местни инициативи и осигуряване на качествени мобилни услуги във всяко село са сред точките на програмата. В над 100 позиции са представени подробно решенията на проблеми в града и всяко селище на общината.

Най-интересната част от програмата са четирите стратегически посоки за развитие на Мездра. Те са базирани на уникалните географски и природни дадености, както и на изградените специалисти в няколко области.

Превръщането на гара Мездра в съвременен интермодален терминал, втори в България, на който да направи връзката между ТИР и жп транспорт, от който да се превозват товари за целия свят е оригинална идея на кандидата за кмет Надежда Йорданова.

Втората идея е свързана с развитието на клъстър на преработвателите на врачански варовик, който да увеличи преработката на ценната суровина и откриване на  музей на уникалния камък в Горна Кремена предлага коалицията.

Третото направление е енергетиката с построяването на още 6 ВЕЦ-а на река Искър, който да произвеждат зелена енергия.

Четвъртото направление е създаването на туристическа дестинация „Искърски каньон” по поречието на Искър от Дядо Йоцо до Царевец.

Присъстващите признаха, че такава сериозна програма, която да акцентира на местното развитие, а не на инфраструктурата и която е насочена към бъдещето, а не към настоящето няма нито един кандидат.

За Надежда Йорданова и коалиция СДС можете да гласувате с № 69 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


сн.1
сн.2


2019-10-23 08:28:51