Сърфират безплатно в паркове, болница и стадион в Козлодуй

Сърфират безплатно в паркове, болница и стадион в Козлодуй

С девет хай-тек точки в града ще се ползват жителите на Козлодуй от догодина. Най-късно от 19 юни в атомната столица местни и гости ще ползват безплатен високоскоростен интернет в Ботев парк, района на фонтана пред бл. 70, района на фонтана пред бл. 17 в ж. к. 1, централния площад, пред читалището, детския парк в центъра, района на тенис кортовете в зоната за спорт и отдих, около стария пазар и на новия стадион. Паралелно ще има и две точки на закрито  - в общиснската болница и сградата на автогарат, съобщават от местната управа в града. 

Достъпът на крайния потребител до мрежата в рамките на WiFi4EU ще бъде безплатен и  гарантира справедливо разпределение на капацитет между потребителите в натоварени моменти.Всяко съхраняване или всяка обработка на лични данни на крайния потребител за статистически и аналитични цели, за да се стимулира контролира или подобрява функционирането на мрежата, ще бъдат надлежно анонимизирани в съответствие с декларациите за поверителност за конкретните услуги.
Мрежата ще е със свободен достъп и няма да изисква никаква информация за идентифициране (например използване на парола) за свързване. След като потребителят се свърже с нея, WiFi4EU мрежата със SSID WiFi4EU ще показва https портал за достъп, преди да позволи на потребителя да се свърже с интернет.

Проектът на Община Козлодуй за безплатен интернет бе одобрена в края на миналата година. С подписване на споразумението местната администрация пое отговорност за финансиране на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването за период поне 3 години.
2019-10-11 11:00:17