Стотици борованчани подкрепиха инж. Десислава Тодорова за трети мандат

Стотици борованчани подкрепиха инж. Десислава Тодорова за трети мандат

Канидатът за трети мандат за кмет на община Борован инж. Десислава Тодорова откри снощи предизборната си кампания на централния площад в с. Борован. Тя е подкрепена от 7 партии, обединени в коалицията „Съюз на демократичните сили“: СДС, ЗНС, ДПС, ЗС „Ал. Стамболийски“, НДСВ, Новото време и Воля.

Сред официалните гости дошли да подкрепят успешният кмет и листата за съветници бяха Явор Хайтов - зам.предесател на Земеделски народен съюз и бивш зам.-председател на парламента, Данаил Иванов- представител на областния съвет на СДС, директорът на ОИУ "В.Левски" и бивш областен управител Румен Петков, кметът на Манастирище Георги Георгиев.


Редом до инж. Тодорова, бяха застанали, кандидатите за кметове на населените места и за общински съветници. Водещият на мероприятието направи кратко представяне на всеки един кандидат.

Своето слово инж.Десислава Тодорова започна с думите: „Скъпи жители на община Борован, след осем години, изпълнени с много положителни емоции, трудности и разочарования за трети път заставам пред вас, с открито лице и чиста съвест, за да поискам отново доверието и подкрепата ви. Готова съм да застана лице в лице с моите опоненти, придържайки се към една толерантна кампания, но няма да позволя да се тиражират лъжи в публичното пространство. Твърдо съм решена да се боря за трети кметски мандат в община Борован. В рамките на осем години успях да изградя нов стил на управление с ясна визия за развитие на нашата община.
След това тя направи кратък отчет на своята осемгодишна работа. Като кмет на община Борован, припомни на жителите, че при постъпването си през първият мандат е заварила община Борован в тежка финансова криза с дълг от 6 000 000 /шест милиона/лева, а сега този дълг е стопен до един милион.

През осемте години на управление в общината са осигурени различни инвестиции по проекти и програми възлизащи на 27 милиона лева, които са използвани за асфалтиране на улици, ремонт и рехабилитация на пътища, обновяване на сгради – кметства и читалища, модернизиране на здравни завадения, изграждане на нов мост в село Малорад, изграждане на културно информационен център, изграждане на спортни площадки, обновяване на паркове и градини, изграждане на параклис в село Сираково и др. От направеното до момента, предстои още реализирането на два мащабни проекта за рехабилитация на пътища във всички населени места на територията на община Борован, както и реконструкция на водоснабдителните системи в селата : Малорад, Добролево, Нивянин и Сираково. Освен обновяване облика на общината, кандидат кмета сподели, че е горда от социалната политика, която е водела в рамките на нейното управление. “ Да осигурявам грижи за възрастните, болните и самотно живеещите в общината, децата настанени в институциите, учениците и децата от детските градини“ това са били приоритетни дейности през тези два мандата. Реализирани са множество социални и образователни проекти – осигурявайки домашни помощници и лични асистенти за хората в неравностойно положение, осигурена е безплатна храна за най-бедните, социално слабите и самотно живеещите, полагани са грижи за децата настанени в институциите. Всички тези резултати доказват, че с грижа за хората, амбиция и много работа се случват нещата. Към своите избиратели инж.Десислава Тодорова се обърна с посланието:
„Искам да благодаря на всички вас, които за осем години ме подкрепяхте. Имаме още работа, проекти и идеи, които смятам заедно да реализираме с вас и за вас, жителите на община Борован. Нашите резултати са видими. За мен на първо място са хората, винаги съм била и отново заставам с открито лице и грижа към жителите на община Борован. Работила съм, и съм се водела единствено и само от интересите и благополучията на хората. През всичките тези години, вие ми вдъхвахте увереност и ме подкрепяхте с думите: „НИЕ СМЕ С ТЕБ“.
Отново заставам пред вас с лицето си, искайки вашата подкрепа за трети мандат, защото властта е на хората и само в името на хората. Смело твърдя, че в двата си мандата съм била и ще бъда една от вас! Управлявате Вие, а не един човек! Разчитам на вашата подкрепа за да продължим заедно напред в името на община Борован, защото „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“!
През следващите четири години ние заедно с вас ще продължим да градим. Доказах Ви колко отговорно мога да работя и имам сили и амбиции да продължа смело напред.
Желая на всички здраве и щастие и вярвам в по-доброто бъдеще на нашата община
Гласувайте на 27 октомври с номер 67 в бюлетината: За мен, Вашия кмет на община Борован, за моите кандидати за кметове на селата Малорад, Добролево и Нивянин и за моята листа за общински съветници. Всички ние сме доказани, знаещи, можещи, успешни и хора с открити лица.
Не забравяйте: ВЛАСТТА Е НА ХОРАТА. Вашият номер на предстоящите местни избори на 27 октомври е само един: НОМЕР 67.

Своята подкрепа за инж. Тодорова и листата за съветници даде и заместник-председателят на парламента Явор Хайтов: "Мнозина общини биха завидяли на вашата кметица за развитието на община Борован през последните осем години. Сега обаче в нейна подкрепа е впечатляващата листа от 11 професионалисти: лекари, адвокат, инженер, земеделски производител и млади хора-медиатори с ромската общност. Убеден съм, че с такива хора борбата за развитието на малките общини като Борован ще получи подкрепа и от централната власт", заяви Хайтов.

Стотици борованчани дойдоха да подкрепят инж. Тодорова и листата за съветници на коалицията. Тя поведе и първото хоро с развято българско знаме, а за доброто настроение на всички се погрижи оркестър и ансамбъл "Мездра".

Купуването и продаването на гласове е престъпление !


сн.1
сн.2
сн.4
сн.5


2019-10-08 08:15:53