Подготвят национална младежка среща в Козлодуй

Подготвят национална младежка среща в Козлодуй

 

Национална среща на младежките парламенти ще се проведе в Козлодуй през април, 2020 година.
„За първи път малък град е избран за домакин, а това е благодарение на редицата усилия, които положихме в посока активиране на млади хора. Наши младежи са присъствали на подобни срещи в Стара Загора, Горна Оряховица и си даваме сметка каква е организацията при посрещането на над 100 участника от цялата страна”, каза Виолета Маркова, специалист “Младежки дейности”.
В тази връзка преди дни младежи от Козлодуй бяха на обучение, целящо да ги подготви в организационните умения, които са необходими за организиране на срещата. С помощта на обучители от Национален младежки форум - Радослава Георгиева и Алек Йорданов, тринадесетте младежи научиха за важните стъпки за създаването и организирането на събитие с подобен мащаб. Отдадени на общата цел, те получиха много полезни съвети и практични умения, които да им помогнат в предстоящата работа. След обучението вече има сформирани четири екипа, които поемат посрещането на групите, логистиката, съдържателната част и свободната програма. В екипите има ученици от три населени места – Козлодуй, Хърлец и Бутан и представители на четири училища.
„От тук насетне ни предстои много работа. Благодарим на община Козлодуй за предоставена възможност сами да организираме срещата. Отворени сме за предложения от наши връстници, а ако има желаещи, които да се свържат с нас могат да го направят чрез ФБ страницата на Младежки парламент”, каза Елиан Монов – настоящ председател на ОДМП.

 

 

 
2019-10-01 09:47:15