Край на драмата с язовирите в Хайредин!

Край на драмата с язовирите в Хайредин!

Опасните язовири, които години изправяха на нокти населението на Хайредин и съседните общини, вече няма да създават проблеми. Ремонтът на  „Рогозен-1“ е приключил и съоръжението е в готовност да поеме дъждовните води през есенно-зимния  сезон, съобщи ексклузивно за „Враца днес“ кметът на общината Тодор Алексиев.

Паралелно другият проблемен изкуствен водоем – „Бързина“, е временно изведен от експлоатация, като цялата вода е източена. Причина за мярката е проблемът с язовирната стена, за който местната администрация още търси финансов ресурс.

„Водих разговори с регионалния министър Петя Аврамова. Тя познава проблема, от нашия край е и вярвам, че ще успее да ни помогне. Вероятно средствата ще се планират в целевите за следващата година. До тогава обаче, язовирът няма да се пълни и ползва, за да не представлява дори косвена заплаха за живота и здравето на населението“, категоричен бе Алексиев.

Припомняме, че до спешен ремонт на двата водоема се стигна след поредното им преливане при снеготопенето миналата година. Кризисната ситуация тогава мобилизира цялата държавна машина и лично по поръчение на премиера Борисов се дадоха пари за реконструкция.
2019-09-27 14:16:08