Стартира седмица на спорта в Кнежа

Стартира седмица на спорта в Кнежа

На спортната площадка в Кнежа бе открито първото по рода си събитие за града - „Седмица на спорта“. Там децата се запознаха със спортните клубове на територията на община Кнежа, каква дейност извършват те и с какво могат да са им полезни. След представянето им имаше демонстрации, изнесени от Централен полицейски карате и джу джицо клуб. Малките спортисти зарадваха публиката с представянето на ката, техники за самозащита и нападение с ръце и крака и представяне на елементите на катата в реална схватка.
Програмата продължи с междуучилищни срещи по народна топка, в които се включиха отбори от НУ „Кнежица“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Отец Паисий“ и СУ „Неофит Рилски“.
Победителите бяха наградени с купа и грамота, осигурени от Община Кнежа.

I-во място заеха малчуганите от НУ „Кнежица“, отборът от СУ „Неофит Рилски“ се класира на II-ро място, а с почетното III-то се сдобиха дечицата от ОУ „Васил Левски“.
„Изключително съм щастлив, че видях събрани на едно място толкова много деца, дошли тук да научат повече за спорта, как се развива той в нашата Община и да се позабавляват заедно. Благодаря на учителите, които допринесоха много за осъществяването на това ново събитие, което надявам се, ще се превърне в традиция за нашия град!“, каза кметът Илийчо Лачовски.
2019-09-25 09:37:40