Стартират нови 3 мащабни проекта в козлодуйско

Стартират нови 3 мащабни проекта в козлодуйско

Община Козлодуй стартира три нови строителни проекта. На откриването и на трите площадки присъстваха кметът на община Козлодуй Маринела Николова и зам.-кметът Николай Николов.
В Гложене, бе поставено начало на възстановяване на сградата на Народно читалище „Яким Деспотов – 1899”. Проектът се финансира с целеви средства от правителството в размер на 1 192 800 лв. с ДДС. Присъства и кметът на село Гложене Петко Петков.
В Хърлец стартира „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна система и съоръжения в с. Хърлец, община Козлодуй, област Враца”. Проектът касае реконструкция на водопроводната мрежа в селото с обща дължина 26 098 метра и е на стойност 5 100 078 лв. без ДДС. От подобрението ще се възползват над 70% от жителите на с. Хърлец. Средствата са осигурени от Държавен фонд „Земеделие” по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 240 дни. На откриването присъства и кметът на село Хърлец Огнемир Симов.
Положено бе и началото на изграждането на паркинг в ж.к. 3 – Юг в изпълнение на проект „Инженеринг – проектиране, изграждане и упражняване на авторски надзор по време на строителството на паркинг в ж.к. 3 – Юг, до ДГ „Звънче” в гр. Козлодуй”. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 90 дни. Финансирането на проекта е осигурено от бюджетни средства на Община Козлодуй и е в размер на 193 080 лв. с ДДС.
Отец Пламен отслужи и в трите населени места тържествен водосвет за здраве и ползотворна дейност. Кметът на община Козлодуй  Маринела Николова, пожела на изпълнителите успешна и спорна работа.
2019-09-24 14:07:25