Орхан Мурад пя за празника на Долна Кремена

Орхан Мурад пя за празника на Долна Кремена

На 22 септември жителите на Долна Кремена съчетаха за пореден път от 2001 г. насам Независимостта на България и празникът на селото. Празникът започна с националния химн, след което кметът на Долна Кремена Анюта Маньовска откри културната изява.  Тя припомни историята на този ден и благодари на всички спомоществователи, допринесли за прекрасната организация и възможността всички да бъдат заедно и да празнуват. Приветствие към всички поднесе председателят на ОбС в Мездра Яна Нинова. Кметът на Враца Калин Каменов поздрави кременчани и заяви, че двете общини – Мездра и  Враца са тези, които дават облика на целия Северозапад, и това е и причината младите хора да останат тук и сега, за да не пресъхват корените и да се запазят традициите. И като потвърждение на думите си, поведе хорото на мегдана.

Празничната програма започна със стихотворението на Дамян Дамянов "България", изпълнено от Цветослава Николаева, гласовитите певици от Женската певческа група при НЧ „Просвета 1987“- Долна Кремена.

Специален подарък за жителите на Долна  Кремена бе концертът на Орхан Мурад и дуетната ми и житейска половинка Шенай, подарък от кандидата за кмет на ГЕРБ Мирослав Захариев, с когото са приятели от години. Гласовитият певец и очарователната Шени вдигнаха на крак мало и голямо и на площада се извиха кръшни български хора.

Официални гости на двойния празник на долнокременчени бяха председателят на Общинския съвет в Мездра Яна Нинова, общинските съветници д-р Ивайло Тодоров, Ивайло Тошев, Мирослав Аспарухов, Наталия Христова и Данаил Димитров и кметовете на Горна Кремена – Георги Нончев,  на Боденец – Емил Иванчев и на Крапец – Ангел Горанов, както и предприемачът Мирослав Захариев, основен спонсор на празника.


сн.1
сн.2
сн.4
сн.6


2019-09-22 17:55:28