Мездренски ученици станаха пожарникари за ден

Мездренски ученици станаха пожарникари за ден

Учениците от 3 а и 3 б класове на СУ "Иван Вазов" в Мездра станаха пожарникари за ден. Урокът им се проведе на улицата пред народно читалище "Просвета 1925" под ръководството на педагозите Борислава Иванчева и Венета Чобова. Завеждащият Детския отдел на библиотеката Димитрина Иванова представи накратко целта на заниманието и подчерта, че то се посвещава на наскоро отминалия празник на пожарникаря -14 септември и на Седмицата за пожарна безопастност.

Екип на РСПБЗН Мездра представи пожарната кола, оборудването и за какво се използва, показа нагледно костюмите на огнеборците при гасене на пожари, както и за оказване на помощ при други природни бедствия. Децата с голямо вълнение се докоснаха до екипите на пожарникарите и се качиха в пожарната кола, за да усетят отблизо спецификата на тази много важна за обществото ни професия. Всеки един от пожарникарите представи различни ситуации от многобройните професионални задължения и отговаряха на многобройните въпроси на учениците.

От името на третокласниците учителките Иванчева и Чобова подариха на началника РСПБЗН Мездра Васил Иванов нарисувано от третокласници табло за професията на пожарникаря. Накрая всички участници в чудесния урок се снимаха за спомен.


сн.1
сн.2
сн.4


2019-09-22 09:08:20