Кмет зарадва първокласници с детски книжки

Кмет зарадва първокласници с детски книжки

Първият учебен ден се превърна в истински празник за учениците от трите основни училища и професионалната гимназия в община Мизия.

В слънчевото утро на 16 септември гост на ОУ „Цанко Церковски” беше кметът на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, който поздрави учениците, учителите и родителите с откриването на новата учебна година. Кметът лично връчи на всеки един от 29-те първокласници по една книжка с приказки.

Книжки имаше и за 4.мата първокласници в ОУ „Христо Ботев” Крушовица, които им подари  зам. кметът на Общината Николай Нековски. В ОУ „Отец Паисий” Десислава Лехчевска, секретар на Община Мизия прочете поздравителен адрес от името на д-р Крушовенски и зарадва 3-мата първокласници с подарък книжка.

Тържествено беше открита новата учебна година и в Професионалната гимназия по химични технологии „Васил Левски”, чийто гост беше Цветанка Дамянова, гл. експерт „Образование и култура” в Община Мизия, която поднесе своя и на д-р Крушовенски поздрав. Тази година, след успешен прием, в гимназията има ново попълнение от две паралелки осмокласници, които ще изучават професиите „Готвач” и „Оператор информационно осигуряване”. 
2019-09-18 15:12:38