АЕЦ, ДП РАО и Община Козлодуй чистят заедно край Дунав

АЕЦ, ДП РАО и Община Козлодуй чистят заедно край Дунав

Поради провеждането на Фестивал на занаятите и изкуствата в периода 13-15 септември общинска администрация в партньорство с „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и ДП „РАО” ще почиства зоната за отдих и спорт „Дигата” и поречието на река Дунав в района на Ботев парк в периода 20-22 септември. Това обявиха от кметския екип в атомната столица.

Междувременно екипът на кмета Маринела Николова приканва всички жители на общината да се включат в инициативата „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе в цялата страна на 14 септември.
„Всички желаещи да се включат могат да получат чували и ръкавици от дежурен в община в периода 12-14 септември от 08:00 до 18:00ч. (минава се през двора на общината). В кметства Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара ще се раздават чували на 12-13 септември от 08:00 до 17:00 ч. Зоните, нуждаещи се от почистване, са паркове, детски площадки, прилежащи около домовете територии, междублокови пространства, поречие на р. Дунав и р. Огоста в районите на плажуване и рибарство и др. При вземане на материали, доброволците трябва да предоставят информация за мястото, което ще почистват, за да може Общинското предприятие „Комунална дейност” да се погрижи за извозването им. Чувалите с отпадъци е необходимо да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци“, информираха от Община Козлодуй и напомниха, че мястото за предаване на обемни отпадъци (стари мебели, дивани, фотьойли), както и излязло от употреба електрическо оборудване (телевизори, хладилници) е площадката за разделно събиране на отпадъци на адрес гр. Козлодуй, ул. „Хаджи Димитър” № 62 и е задължение на гражданите да ги транспортират самостоятелно до там.
На 7 октомври пък предстои в града да пристигне мобилният пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци (луминесцентни лампи, опаковки от опасни химични вещества, бои, лакове, киселини, основи, лекарства с изтекъл срок на годност).
2019-09-12 11:02:14