Дом за стари хора получи дарение

Дом за стари хора получи дарение

Дарения за възрастните хора в Дома за стари хора в Мездра направиха представители на Сдружение „Искри на надеждата“ от германския град Ауе. Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината Генади Събков, директора на Дома Сузана Иванова и Диана Вутова, директор на Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания.

„Със Сдружение "Искри на надеждата“ работим от 8 години. За шести път техни представители гостуват на Дома за стари хора в гр. Мездра. Надяваме се консумативите и техниката, която ни даряват, да допринесат за по-добър микроклимат в Дома.”, заяви директорът на Дома Сузана Иванова.

Сред вещите, които Сдружение „Искри на надеждата“ дари на домуващите стари хора, бяха памучни постелки за леглата, санитарни принадлежности и консумативи.

 Щефен Фридрих, представител на Сдружение "Искри на надеждата", не скри задоволството си да види познати лица сред ползвателите на Дома.

"Радвам се, че нашата инициатива ще помогне на тези хора. Фирми и граждани от цяла Германия ни даряват продукти и принадлежности, които ние даряваме на социални институции като тази", допълни Фридрих.
2019-09-10 11:43:24