Атрактивни изпълнители и над 70 занаятчии чакат в Козлодуй

Атрактивни изпълнители и над 70 занаятчии чакат в Козлодуй

Фестивал на занаятите и изкуствата – Козлодуй 2019 ще се проведе на 13, 14 и 15 септември в Ботев парк. Празничните дни по време на фестивала ще бъдат изпълнени с богата културна програма, включваща фолклорни концерти на любители и професионалисти, огнени танци, гайдари и нестинарки. Форумът ще включи изложение-базар на над 70 занаятчии, художници от региона и страната, майсторски работилници и ателиета.
Читалищата, съвместно с пенсионерските клубове на територията на община Козлодуй ще демонстрират домашни занаяти и ще пресъздадат обичаи от Северозападна България.
Съорганизатори са читалищата, пенсионерските клубове и младежките организации в община Козлодуй, които съдействат за издирване и възстановяване на забравени занаяти и обичаи от региона и тяхното популяризиране.
Тази година ще се проведат и много интересни и вълнуващи Фермерски игри в неделя от 11.00 до 18.00 часа. Гости на събитието ще са Национален ансамбъл „Филип Кутев”, Фолклорен ансамбъл „Тракия”, Трио „Булгарина”, Ивелина Колева, Таня Тингарова, Румяна Попова, Райна, сръбската звезда Драгана Миркович, Деси Слава, Сава Чиплич, DJ 89, Лилия Семкова – участник във „Фермата” 2018 г. и други.

През трите празнични дни е планирано да има видеозаснемане и фотозаснемане на събитието, като заснетите материали ще бъдат излъчвани и качвани в социалните мрежи, в сайта на общината, както и в сайтове на национални медии.
2019-08-27 10:18:46