Предизборно съветници прогониха инвеститор

Предизборно съветници прогониха инвеститор

Инвеститор пожела да закупи Спортния комплекс в Криводол. Недовършеното спортно съоръжение се намира в идеалния център на града. Строителството му бе започнато със заем от бившия кмет инж. Николай Иванов, но така и не бе довършено. Вече десетилетие постройките се рушат,  а финансовия недоимък на община Криводол пречи на довършването.

Преди около месец сериозна компания е проявила интерес от закупуването му. Тя смятала да го превърне в хотел, който основно да работи за нейни специалисти, които да участват в реализацията на други индустриални проекти в Северозапада.

По повод предложението кметът на Криводол Петър Данчев е внесъл докладна за продажба на комплекса, както и на два парцела около него. Общатата оценка за комплекса е била 425 хил.лв., а за двата парцела от 3  и 1.6 дка съответно 13 хил. лв. и 7 хил. лв.

Идеята е била със средствата от продажбата да бъдат погасени част от дълговете на общината, наследени от управлението на Николай Иванов.

Само четири общински съветници обаче са гласували за добрата инвестиция, като част от тях въобще не са били на заседанието. Така една рядка възможност за довършване на това запустяло "бижу" и превръщането му в работеща фирма, засега пропада. Защо ли? Естествено че заради предстоящите избори.

 


сн.1
сн.2


2019-08-13 13:11:58