Вълна от звезди залива Оряхово

Вълна от звезди залива Оряхово

Богата спортна и културно-развлекателна програма готви Оряхово за панаирните си дни. Традиционно, те се провеждат в средата на август и започват идния четвъртък със света литургия (по случай Голяма Богородица), пленер в къщата музей на Дико Илиев и златните шлагери на Мария Петрова.

Празничният старт на панаирните дни ще е в петък. В 19 ч. дефилир по улица "Васил Левски" ще направят духовите оркестри, които ще вземат участие в 23-тите тематични празници в града. Официалното откриване на панаирните дни ще започне в 19.15 ч. Водещ на програмата ще е артистът Симеон Владов. Вечерта ще завърши с грандиозен концерт на Васил Найденов и пищна заря.

По-рано през деня ще се открие и 5-ата Спартакиада в града. Тя ще стартира на площад "1300 години България". Непосредствен след това стартират надпревари по борба - в зала Арена Оряхово и футбол - в парк "Щурците".  В 17 ч. ще се открие и изложба "Аз обичам Оряхово". Тя ще събере най-добрите любителски семейни фотоси, направени на фона на местни природни и исторически забележителности. 

Съботният ден ще предложи много спорт и забави за младите. Стартът е в 9 ч. с бадминтон в  Арена Оряхово. Следват детски пленери, ателиета по грънчарство, нови дефилири на духови оркестри и кулминацията - вечерно шоу с Ъпсурт, Белослава и Краси Радков. 

Финалът на панаирните дни в неделя отново ще е пълен със спортни мероприятия (бадминтон и шах), детско шоу за таланти в парк "Щурците" и международна фолклорна вечер с участието на състави и изпълнители от България, Румъния, Сърбия, Молдова, Македония и Турция.   

Екип на "Враца днес" видя на място в Оряхово подготовката за тържественото посрещане на стотиците гости, които ежегодно посещават града по време на панаирните дни. 
2019-08-12 15:34:34