Стартира обновяването на центъра на Козлодуй

Стартира обновяването на центъра на Козлодуй

Днес, в 11:00 часа, с водосвет, бе даден официален старт на проекта за цялостно обновяване на централна градска част в Козлодуй.
„За мен е чест днес заедно да бъдем свидетели на първа копка на един така дългоочакван обект. Ремонтът на централния площад на Козлодуй ще бъде реализиран от: „Билдинг компани” ЕООД (изпълнители), ДЗЗД „Енерджи инвест” (проектанти), „Видипема” ЕООД (строителен надзор). Още със стартирането на управленския си мандат ние заложихме, като една от приоритетните ни цели, превръщането на Козлодуй в привлекателно място за живеене, в един нов, модерен европейски град. И това се случва. С много усилия и последователност от страна на Община Козлодуй. В края на 2018 г. Община Козлодуй получи целево финансиране от Правителството в размер на 2 600 000 лв., за което съм изключително благодарна. Знам, че строителството ще създаде неудобства на жителите ни, но пък след като финализираме проекта, ще имаме модерен център, с който всички ние ще се гордеем”, каза Маринела Николова – кмет на община Козлодуй.

В архитектурно-градоустройствения проект на общинския център са заложени следните дейности: реновиране на осветителната инсталация; полагане на пешеходни настилки; градински бордюри; пътни бордюри; изграждане на подходяща система за повърхностно отводняване на територията; обновяване на елементите на екстериорното обзавеждане; допълване на съществуващата растителност с нова; изграждане на поливна система; поставяне на четири броя чешми, съобразени с нуждите на хора в неравностойно положение; подмяна на кошчета и пейки; изграждане на сухи фонтани и др. дейности.
Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 180 дни.


сн.1


2019-08-05 11:55:29