Министерство подкрепи бутански самодейци за събора в Рожен

Министерство подкрепи бутански самодейци за събора в Рожен

Самодейните състави на читалище „Заря 1911“ от село Бутан ще участват на най-големия фолклорен събор в България- Роженският. Представянето им ще се случи с помощта на спечелен проект към Министерство на културата. Финансовата подкрепа е по програма „Мобилност”, модул „Непрофесионални културни организации и артисти“ за реализация на проект „Северозападен фолклор оглася Родопа планина“.

Със свои изпълнения ще се представят групите с фолклорна насоченост „Славей и  „Неделя“ с ръководител Ирена Ганчева, Младежки духов оркестър с ръководител Пламен Мончов и ТС „Бутан“ с ръководител Силвия Цветкова.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ ще се проведе на 19, 20 и 21 юли. Бутанските самодейци от читалището ще се представят на 20 юли от 15 часа на втора сцена. 30 минути е участието на групите, които ще представят автентичното северозападно народно творчество.

„За да се осъществи напълно участието ни, голяма подкрепата ни оказа кметът на Бутан Ивайло Иванов и родителите на самодейците, за което им благодарим“, сподели секретарят Силвия Цветкова.

 
2019-07-18 12:08:19