Чужди студенти с дарение на дом за възрастни хора

Чужди студенти с дарение на дом за възрастни хора

Петя Маркова е една от многото наши студенти в чужбина. Тя е на 22 година и учи медицина в град Фрайбург, Германия. Българските студенти в най-слънчевия немски град основали през 2016г . дружество  "Проф. Иван Шишманов", чиято цел е да обединят българските настоящи и бивши студенти във Фрайбург. Тези млади и амбициозни българи организират различни събития, честват българските празници и за трета поредна година организират благотворителна кампания.

Тази година Петя предложила да направят дарение за дома за възрастни хора в село Хайредин, област Враца. Водени от вярата, че всеки човек заслужава достойни старини и нужното уважение, студентите желаят да засвидетелстват благодарност и уважение към самотните хора.

Чрез закупуването на нови спални комплекти за дома искат да покажат на възрастните хора, че не са забравени. Петя, която е вече почти четвърта година в Германия, разказва, че чувства родината си близка и иска по всякакъв начин да помогне на своя народ. Това е и било причината за започването на тази благотворителна кауза.

Чрез дарения студентите успяват да закупят 60 спални комплекта, хавлиени кърпи, тоалетни сапуни и кутии със сладко. С този малък жест искат да покажат, че доброто все още съществува и че навън все още има много млади хора, които винаги са готови да помогнат на възрастните хора.

Специални благодарости от името на всички в Дома изказа на Петя и нейните приятели директорът му Цветомир Кръстев.


сн.1
сн.2


2019-07-14 10:58:43