100 деца ще преминат безплатен курс по плуване

100 деца ще преминат безплатен курс по плуване

Плувни курсове се провеждат в Мездра за 21-а година. В тях могат да се включат малчугани от I до VII клас. Заниманията за учениците се организират от Община Мездра и Центъра за подкрепа за личностно развитие.  Обучението през лято 2019г. започна в понеделник и ще продължи до 1-ви септември. Плувните курсове ще се проведат в 4 смени, като във всяка ще се включат по 25 деца. Традиционно интересът към обучението е огромен, но тъй като обхватът на курса е ограничен, тази година 100 младежи от I до VIII  клас ще се включат в него.

 „Курсът започва с най-важния стил в плуването- кроул. Правим упражнения за ръце и крака. След като децата успешно усвоят тези знания, преминаваме към втория по важност стил-бруст.“, разясни Дилян Маринов, ръководител на първата смяна на плувните курсове.

Инструкторът допълни, че има младежи, които за поредна година се включват в плувния курс. Те желаят да усъвършенстват уменията си. Има и деца, които не могат да плуват. Тяхното обучение започва в малкия басейн. След като се усъвършенстват, тренировките се преместват и в по-дълбокия басейн.

Плувните курсове в Мездра са елемент от Общинската програма за осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция.

 
2019-07-09 10:15:43