Доброволци ще ремонтират дома на дете от Бяла Слатина

Доброволци ще ремонтират дома на дете от Бяла Слатина

Доброволци от групата „Приятели, Помагайте“ ще направят поредната си доброволческа акция, този път в Бяла Слатина. Съдбата на 11-годишно сираче обединява хора в името на това детето да заживее в по-добри битови условия.  

„Цветелина губи майка си преди близо 3 години, вследствие на заболяване. Бащата още при раждането ѝ не пожелава да я припознае. Така детето остава в ръцете на своите баба и дядо, които са единствените ѝ близки, но са над 70-годишни. Живеят в собствен дом, но условията не са добри. Преди около година получихме сигнал за това семейство в беда от социалните служби. Макар институцията да им помага с каквото може и доколкото законът позволява, тези хора продължават да са в нужда, тъй като с малките си пенсии + детските надбавки на Цвети бабата и дядото не могат да подобрят условията на живот. Ние ги посетихме в техния дом в един снежен зимен ден. В момента, в който влязохме вътре моето сърце се сви. Беше много студено, нямаха дърва за отопление, а детето спеше в кухнята, тъй като това е единствената по-топла стая заради готварската печка. Веднага разбрахме, че тук има нужда от сериозна намеса от нашата платформа. Междувременно, оттогава до днес, ние се грижим за това семейство“, съобщава с апел за съпричастност инициаторът на доброволческата акция Лео Кадели, който редовно съдейства до семейството да стигнат хранителни продукти.

„Вече е време да помислим в по-дългосрочен план за малката Цветелина и нейните баба и дядо, а именно да ремонтираме цялостно етажа от къщата, в която живеят. Ще е необходим бюджет в размер на 6 000лв. който ще трябва да набавим от дарения“, уточнява Лео Кадели.

По план ремонтът трябва да бъде направен на 13 и 14 юли.

 
2019-07-03 15:18:20