Промотират спорт и здравословно хранене в Козлодуй

Промотират спорт и здравословно хранене в Козлодуй

Над 400 смутита и фрешове раздадоха младите хора от Общински детски и младежки парламент /ОДМП/ по време на събитието по повод Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2019”. На 22 юни в Ботев парк от 10 до 13 часа стотици гости успяха да опитат и суровите бонбони, крекери, хляб от лимец и други домашно приготвени вкусотии, с които в празника се включиха любезните дами от ЖенСъвет при АЕЦ „Козлодуй”.
Учители от Сдружение „СЪбитието” също участваха в инициативата с няколко спортни игри, на които присъстващите се забавляваха дружно.
Още от сутринта младежи от ОДМП се включиха в пешеходното шествие заедно с десетки енергетици. Събитието се проведе като част от съпътстващата програма при отбелязването на Ден на енергетика. Над 500 души жители и гости на Козлодуй посетиха Ботев парк на 22 юни.

Младите хора от община Козлодуй за пръв път се включват в Националната инициатива „Нестле за Живей Активно!” с подобна инициатива.
Това е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата се организира от Нестле България с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

 
2019-06-24 16:17:55