Община търси помощ след природна стихия

Община търси помощ след природна стихия

Община Козлодуй ще кандидатства за помощ пред държавната междоведомствената комисия след водната стихия, която причини десетки повреди и аварии в града в края на миналата седмица. Решението бе взето на извънредно заседание на общинския щаб за защита при бедствия. Форумът събра кметовете от цялата община, експерти, полицаи и пожарникари. Стана ясно, че освен паднали дървета, стихията е нанесла сериозни щети и на обществени сгради - протекли са покривите на спортната зала и млечната кухня в града. 

Според властите погромът от унищожителната буря бил овладян своевременно, благодарение на добрата координация между отговорните органи. Граждани също са се включили с доброволен труд при отстраняването на проблемите по улиците и обществените места.В общинска администрация са получени множество сигнали, като на всички е отговорено и са предприети действия своевременно, отчетоха властите. 

Припомняме, че в четвъртък атомната столица бе залята от 40 л/кв.м. дъжд в рамките на половин час. В резултат улици се превърнаха в реки, наводниха се къщи и мазета, а по чудо нямаше пострадали след прекършване на огромни дървета. 

 
2019-06-24 14:09:56