Болницата в Мездра с нов кувьоз

Болницата в Мездра с нов кувьоз

 

Нов кувьоз получи Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Мездра. Дарението e част от инициативата „Капачки за бъдеще“, подета от Лазар Радков и Мартина Йорданова.

„Поискахме справка от Министерство на здравеопазването, в която видяхме, че в Мездра кувьозът е стар, рециклиран и отдавна спрял да изпълнява функциите си. Затова се организирахме и успяхме да дарим чисто нов кувьоз за болницата тук.“, сподели Радков.

Новата апаратура е плод на активните действия на всички граждани на общината, които успяха да съберат над 14 тона пластмасови капачки.

„Един кувьоз струва между 15 и 17 милиона капачки – всяка капачка е важна стъпка към осъществяването на нашата цел всички деца да имат равен старт в живота.“, заяви Мартина Йорданова.

Мездра е деветият град, в който кампанията дарява кувьоз. Организаторите отчетоха, че Северозападна България се включва изключително успешно в кампанията. Преди това кувьози бяха дарени в Левски и Бяла Слатина. Предстои кувьози да получат и болниците в Първомай и Харманли.

 
2019-06-24 13:28:37