Зрелостниците на Мездра получиха своите дипломи

Зрелостниците на Мездра получиха своите дипломи

Тържествено бяха връчени дипломите на 15 зрелостници в ПГ по Механизация на селското стопанство в Мездра. Директорът Мария Йотова връчи и 16 свидетелства за професионална квалификация втора степен. Най-висок успех получи Владимир Велчов с успех “Мн. Добър“ 5.21. За новата 2019/2020 учебна година учениците ще се обучават в специалностите „Локомотиви и вагони“, „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на ж п техника“ и „Обработка на скални материали“.

Директорът на ПГ „Алеко Константинов“ Христинка Минова връчи 10 дипломи на зрелостници. В гимназията тази година завършват 13 ученици.  Приемът за следващата учебна година включва специализирани паралелки „Готвач“, „Ресторантьор“, „Администратор в хотели“.

Директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова връчи 41 свидетелства на своите възпитаници.  За следващата учебна година училището предлага следните нови специалности: „Съдебна администрация“, „Електронна търговия“ и Хуманитарен профил. И трите паралелки за с интензивно изучаване на английски език.

В СУ „Св. Климент Охридски“, с. Зверино, завършиха 18 ученици. За следващата учебна година училището предлага паралелка с профил „Предприемачески“. В своите приветствия директорите на училищата пожелаха на младите хора да бъдат творчески личности, съчетаващи знания и умения, образование с професия, отговаряща на високите изисквания на динамичната икономическа и трудова среда.

 
2019-06-21 15:55:46