Театрални празници откриха млади таланти в Северозапада

Театрални празници откриха млади таланти в Северозапада

Млади таланти в сферата на музиката, театъра и литературата откриха за 2 месеца детските театрални празници "Звезден прах" в Кнежа. От април до сега деца участваха в работилници за танцов театър, творческо писане, визуално изкуство, арт инсталации, китара и арфа. В програмата бяха включени и пет детски театрални представления на Театър „199”-София, Куклен театър-Благоевград, Детски театър „Рачо Стоянов” - Габрово, ДКТ „Иван Радоев” - Плевен и Младежки театър „Николай Бинев” - София.

Театралният фест в Кнежа приключи с грандиозен концерт, в рамките на който деца и младежи показаха придобитите умения на сцената на местното читалище. Всички участвали в заниманията получиха сертификати за участието си в организираните конкурси и творчески работилници.

„Благодаря на всички деца, ученици, родители и учители, които участваха и помогнаха за осъществяването на мероприятието. Радвам се, че заедно с читалище „Борба-1896” успяхме да наложим този иновативен проект, който стимулира социалното приобщаване, равенство и активно участие на младите хора в културните процеси в нашата община!“, каза кметът на общината Илийчо Лачовски. 
2019-06-17 11:45:19