Купата на кмета на Ретро парада в Козлодуй грабна врачанин с „Кадилак Девил”

Купата на кмета на Ретро парада в Козлодуй грабна врачанин с „Кадилак Девил”

Десетки колекционери на ретро автомобили от цялата страна се включиха в първия ретро парад в Козлодуй. На разположение за оглед и снимки бяха над 200 коли, мотоциклети, велосипеди и тежкотоварни возила. Между участниците имаше и няколко дами от Козлодуй, Враца и Русе. Основни организатори на събитието бяха Община Козлодуй и Автомобилен ретро клуб „Авангард”. Парадът откри кметът на Козлодуй Маринела Николова. „Изключително съм щастлива, че в Козлодуй се събраха толкова много ценители и любители на ретро автомобили от всички краища на България. Надявам се това събитие да се превърне в ежегодна традиция за нашия град. Пожелавам Ви приятно прекарване, изпълнено с положителни емоции.”

Непосредствено след това вокална група „Щуротреска” изпълни химна на град Козлодуй. Председателят на автомобилен клуб „Авангард”, Владимир Димитров, и главният мениджър на клуба, Данаил Пенчев, в качеството си на организатори, приветстваха участниците и публиката: „Много се радвам, че съм тук! Изключително съм щастлив да видя толкова много хора. Искам специално да изкажа своята благодарност към кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова. Тя е патрон на първия ретро парад в Козлодуй. Искам да благодаря и на всички участници, и на тези които помогнаха да се случи това събитие”, каза Владимир Димитров.
В продължение на близо 4 часа тричленна комисия (председател – Иван Въжаров от ретро клуб „Авангард”, Иван Цолов, организатор на ретро парад Видин, и Николай Корудерлиев от ретро клуб Бургас) оценяваше многобройните участници. Като част от събитието, представителите на Пежо клуб – България бяха подготвили томбола с награда велосипед и томбола за тест драйф на новото Пежо 508. Присъстващите имаха възможност да се насладят на изпълненията на балет „Ириси” при Дом на енергетика, АЕЦ „Козлодуй”. Играта изпълни най-новия си хит специално за всички гости и граждани на Козлодуй. Връчени бяха десет специални купи на участници в ретро парада. Кулминацията бе обявяването на участника, спечелил купата на кмета. Маринела Николова връчи отличието на Ангел Ангелов от град Враца с „Кадилак Девил”, 1964 г.

2019-06-17 10:55:02