ДП РАО празнува 15 години от създаването си

ДП РАО празнува 15 години от създаването си

Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ отпразнува 15 години от създаването си в Ботев парк в Козлодуй. С думи на благодарност към целия колектив се обърна изп. директор на предприятието инж. Дилян Петров.

„Преди 15 години започнахме 15 човека, а днес сме 1015. За тези години ние се доказахме като един от необходимите важни стълбове в развитието на енергийната система. Продължаваме да работим с грижа за хората и околната среда. Благодаря на целия колектив за усилията и ви желая здраве и хубав празник“, заяви от сцената изп. директор на ДП РАО.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова поздрави ръководството и служителите по случай годишнината. “Благодаря ви за партньорството и съвместните инициативи, за подкрепата ви и общата ни работа, в резултат на която се случват хубави неща в общината, защото вие, освен служители на ДП РАО сте и граждани на общината и вярвам, че заедно ще продължим да я развиваме ”, каза Маринела Николова.

Заместник- изпълнителният директор по “ФАиС” Маргарита Коркинова припомни възходящото развитие на предприятието през тези 15 години и филм по темата, който е бил представен на БУЛАТОМ и можеше да се види на мултимедиен екран. Тя подчерта, че освен важните производствени задачи, служители на РАО развиват научна дейност. Главния инженер на СП „НХРАО“ Ира Стефанова подари символично своята книга за управлението на радиоактивните отпадъци на директора на ПГЯЕ инж. Снежина Цветанова, за да се предадат знанията на първия випуск на новата паралелка в училището, която ще бъде сформирана за първи път от новата учебна година. От своя страна инж. Цветанова благодари на ДП РАО за подкрепата и подчерта, че партньорството им ще се задълбочава.

Заместник- изпълнителният директор Георги Разложки получи друго издание за правните аспекти на радиоактивните отпадъци на Олга Борисова, която вече е преподавател във Варненския университет. Той също поздрави колектива с празника.

Тържеството продължи с концерт на народната певица Росица Пейчева и изпълненията на формация “Етно ритъм“, които пресъздадоха фолклорните традиции на различни региони на България. Младите танцьори бързо предизвикаха на хорото десетки служители на ДП РАО. За всички имаше вкусна почерпка, а децата можеха да поиграят на воля в красивия парк.

 

Иво ЙОРДАНОВ


сн.2
сн.3
сн.4


2019-06-14 16:03:18