Рожден ден събра над 2000 лева за дарителски фонд  

Рожден ден събра над 2000 лева за дарителски фонд   

 

С богата програма премина четвъртият рожден ден на Дарителския фонд „Аз дарявам, за да променям“ в Бяла Слатина. Той започна с изпълнения на Женския камерен хор, на вокална група „Бони бон“ и малката певица Цветислава от Галиче.

Приветствия по случай рождения ден поднесоха кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков, Ленко Ленков- програмен директор във фондация „Америка за България“ и председателя на фонда Данаил Иванов.

Току-що излязлата книга „Да дариш светлина“, създадена по проект „Аз дарявам, за да правя промяната” на сдружение „Първи юни” с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България бе представена от главния библиотекар на белослатинското читалище Валентина Бобойчева. Авторът Светлина Берова благодари на всички, помогнали за написването на книгата и разказа най-вълнуващите истории за дарителството на училища и църква в белослатинско.

Награди и грамоти получиха участниците в ежегодния конкурс по повод рождения ден на фонда. Те бяха за децата от ДГ „Радост“ заснели видоклип на тема „На малкото дете бих подарил крила, но бих го оставил само да се научи да лети.” и за есетата на ученичката и учителката от ПГО „Ел.Багряна“ Василена Ценова и Галина Яхова. Специална торта по случай рождения ден в знак на благодарност към фонда поднесоха от спортен клуб по джудо „Чавдар“-Бяла Слатина.

С благотворителна цел бе и наредената изложба с фотоси от уникалния български манастир „Зограф“ на художника Марио Беров. Средствата от тях също ще бъдат за дарителския фонд в Бяла Слатина. Рожденият ден завърши със стилен коктейл.

 
2019-06-12 15:15:08