Бивш възпитаник на училище дава стипендии на деца

Бивш възпитаник на училище дава стипендии на деца

Основното училище в Крушовица е средищно, като в него се обучават 75 деца, от които 10 пътуват с училищния автобус от съседното село Липница. То предлага столово хранене и разполага със съвременен физкултурен салон, красиви класни стаи, компютърни кабинет и такива за занимания по интереси. Огромният двор на площ от 25 дка създава условия за отдих и спорт с две футболни и едно баскетболно игрище.

Очаква се скоро да има безплатен интернет в цялото училище със средства от МОН. 16 групи работят по различните проекти и към ОДК-Мизия и обогатяват знанията и живота на учениците, разказва директорът Дарина Стоянова.

За първа година в училището се отпуска стипендии „Юлия“, осигурени от бившия му възпитаник Александър Миланов. След участие в конкурс на тема „Най-добрият човек, когото познавам“ 5 ученици получават по 50 лв. месечно през втория срок в памет на неговата баба.

Доста успехи имат възпитаниците на училището на областно ниво. Пресияна, Васил, Силвия и Цветослав са се върнали с грамоти от конкурс от сдружението на началните учители. Христо Боянов и Илиян Алексиев имат отлично представяне на състезание по английски език. На призови места в състезанието по български език „Да запазим езика си!“ имат Ивайла, Ралица и Катрин от 5 кл. и Христо, Йоана и Божидара от 6 клас. В спортния празник в Мизия училището се класира на второ място, а на трето във футболния турнир за купата на Косаня.

Традиция е учениците да коледуват, лазаруват и да се комичат, съвместно с местното читалище. Със събраните средства от децата от различни инициативи са организирани екскурзия до Плевен за начален етап и с дарение на фирма „Н.Спасова“ ЕООД- 500 лв., а по-големите ученици до Велико Търново. По случай завършването на малките ученици е осигурена почерпка от кмета Илия Илиевски, а за украсата и организацията е помогнала Соня Георгиева.

„Най-големият проблем на училището е ремонтът на покрива. Надяваме се да бъдат осигурени средства за него, тъй като училищният бюджет не може да стигне за такъв голям ремонт“, признава директорката Дарина Стоянова.
2019-06-06 11:52:47