Нови улици, детска площадка и ремонтирана градина в Крушовица

Нови улици, детска площадка и ремонтирана градина в Крушовица

През това лято предстои голям ремонт на ОДЗ „Здравец“. Той ще бъде извършен с капиталови средства в размер на 19 200 лв. Той е дългоочакван, тъй като стаите не са ремонтирани от нейното откриване преди 45 години, разказва кметът на Крушовица  Илия Илиевски. В градината има две групи с общо 38 деца, а старши учител е Верка Николова.

Успяхме да подменим дограмата на втория етаж в сградата на кметството, отново с капиталови средства- 6 700 лв. Вече е завършен Клуба на пенсионера, с оборудван кухненски бокс и мястото вече се използва за различни мероприятия.

В центъра на Крушовица направихме нова детска площадка за деца до 12 години, която радва малките ни жители и техните родители. Нови 250 кв.м. алеи, тротоари и бордюри подредихме в централната част, която дава облик на селото.

Много добра новина за Крушовица е, че скоро ще започне асфалтиране на 2.3 км път, който свързва Чайка със Старото село. Той ще се прави по общински проект по ПРСР и се очаква да завърши за три месеца. Още 280 м от три важни улици ще бъдат преасфалтирани с общински пари. 

Един от най-наболелите проблеми на Крушовица си остава църквата. Има изготвено КСС и очакваме подкрепа от митрополит Григорий и от АЕЦ да направят дарение, за да може храма да отвори врати за всички вярващи. Според Илиевски държавата трябва да обърне повече внимание на живите села като Крушовица. Нуждаем се от малко повече средства за асфалтиране и бетониране на улици. Добре е отново да има програми за временна заетост, но да са поне за една година. На нас биха ни били достатъчни 10 души- по 5 мъже и жени, за почистване и за благоустрояване. Например кметството ни има дребна земеделска техника за косене и рязане на дървета, но нямаме бройки по програмите, споделя с болка кметът.

По традиция Спасовден ще бъде отбелязан с Гложенската духова музика и програма на местните таланти, а на 7 юни ще има диджей и бирария, а на 8 ще свири оркестър „Престиж“ от Враца.

 „Пожелавам на всички крушовчани весел празник. Здраве, сполука, добруване и щастие на всички и винаги да пазят връзката си с родното място“ от все сърце им желае кметът Илия Илиевски.

 
2019-06-06 11:46:16