Наше момче с награда от Рицарите Тамплиери

Наше момче с награда от Рицарите Тамплиери

Грамота за отличие и медал в националния конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“, организиран от Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България, получи единадесетокласникът от Бяла Слатина Маргарит Тасков. Той е възпитаник на местната професионална гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ и това е поредното му отличие в областта на литературата.

Церемонията по награждаването се проведе на 1 юни в Националния дворец на децата в София. Отличниците бяха поздравени лично от  генерал-майор акад. Румен Ралчев – Велик Приор на България. Партньори на конкурса с: РУО – София, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата - гр, София, Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.

Конкурсът се организира всяка година и е в две направления за детска рисунка -„Рицарят в мен“ и за литература -  „Рицарска постъпка“. Участниците в направление литература бяха разделени в две възрастови групи: IX-X клас и  XI-XII клас. В конкурса за есе са участвали над 500 участника от България и чужбина.
2019-06-05 15:45:33