Музей на колела идва в Козлодуй

Музей на колела идва в Козлодуй

 

Първо по рода си национално авто-мото изложение ще се проведе на 15 юни от 11 часа в Козлодуй. На него ще бъдат показани редки автомобили, мотоциклети, камиони и велосипеди.

„Посетителите ще видят над 100 превозни средства от различни епохи, като най-старите возила ще са от 30-те години. Ще покажем американски, немски и соц-модели. Освен тях в Ботевия парк ще бъдат изложени ретро камиони, мотоциклети и дори велосипеди на повече от 50 години. Целта на музея на колела, който ще проведем е да покажем на хората, че имаме хубави автомобили, които не стоят само на витрините, а идват на собствен ход и всеки може да ги разгледа“, съобщи за „Северозапад днес“ Владимир Димитров от автомобилен ретро клуб „Авангард“.

За посетителите входът ще бъде напълно безплатен. Водещ на проявата ще е рапърът Играта. Предвидено е представяне на спецификациите на ретро автомобилите. Участие в изложението са заявили собственици на возила от цялата страна, сред които Дупница, Стара Загора, Кюстендил, Благоевград. Сериозна заявка дават и от ретро клуб-Видин. Враца ще бъде представена с над 15 американски автомобила. Очакват се и участници от Сърбия и Румъния. Освен стари автомобили ще бъдат показани класически модели от 90-те години.

Организацията на мероприятието е отнела повече от 6 месеца. Записването на още участници остава отворено. Предвидени са награди за всички, както и отличие от кмета на Община Козлодуй Маринела Николова. В програмата на участниците е предвидено посещение на кораба „Радецки“ и „АЕЦ Козлодуй“. При интерес от страна на гражданите авто-мото изложението ще стане ежегодно провеждащо се събитие. Организаторите САРК "Авангард", Община Козлодуй и Пежо клуб Козлодуй обещават атрактивна програма и много изненади и забавления за посетителите.

 

 

 

 
2019-06-04 17:10:31