Заместник министър влезе в ПГО „Елисавета Багряна”

Заместник министър влезе в ПГО „Елисавета Багряна”

Двоен празник отбеляза ПГО „Елисавета Багряна” в Бяла Слатина. С тържествена церемония преподавателите и възпитаниците на учебното заведение отбелязаха 110-годишнината от създаването на учебното заведение и реализирането но дългоочаквания ремонт на сградата, който е реализиран със средства по инвестиционната програма на МОН за 2018 г. Реализирането на проекта е резултат от амбициозната и последователна политика на Министерство на образованието и науката да превърнат училищата в прекрасно място, в желана и търсена среда от учениците.

Гости на събитието бяха народните представители Красен Кръстев и Николай Сираков, които са бивши възпитаници на Професионалната гимназия, заместник  министърът на образованието и науката - Таня Михайлова, началникът на Регионалното управление на образованието- Галина Евденова, кметът на община Бяла Слатина Иво Цветков, общински съветници, родители.

В поздравителното си слово , заместник министърът Таня Михайлова пожела на всички да продължават да бъдат все така иновативни, смели, истински хора, носещи училището в сърцата си и в тежки дни и в радостни моменти.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. Празникът продължи  с тържествен концерт в салона на читалище „Развитие“.


1
2


2019-05-31 16:07:19