Митинг-заря и богата културна програма в Козлодуй

Митинг-заря и богата културна програма тази вечер в Козлодуй

27-ми май е Ден, посветен на годишнината от слизането на Ботевата чета на козлодуйски бряг. Ден, който всички жители на община Козлодуй очакват с нетърпение и вълнение.
В Ботев парк от обяд ще се събират от цялата страна участниците в 73-рия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй – Околчица”. Тази година ботевите поклонници са над 1 400 души.
В 18:30 часа ще бъде открит 73-тият Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета”.
В 19:00 часа ще започне възстановката на слизането на Ботевата чета на козлодуйския бряг. В изявата ще вземат участие родолюбци от Национален съюз „Единение” и от сродни организации от градовете София, Видин, Брегово, Самоков, Луковит и Русе. Присъстващите ще имат възможност да наблюдават възстановката на специално инсталирана за празника лед стена.
В 19:30 часа на сцената ще бъде представен проект „Възрождение” с участието на Трио „Тенорите” и Държавна филхармония – Враца.
В 20:50 ч. програмата ще продължи с концерт на Ансамбъл „Българе”.
В 21:30 ч. е началото на тържествената проверка и митинга-заря по случай 143 години от слизането на Ботевата чета на козлодуйски бряг.
За пръв път тази година програмата ще продължи и след празничната заря. Община Козлодуй е предвидила лазерно шоу и програма със специалното участие на DJ 89. Публиката ще има възможност да чуе българска фолклорна музика в съвременен аранжимент.
Програмата в Ботев парк, посветена на 27-ми май, ще се излъчва на лед стена в Ботев парк и във ФБ страницата на Община Козлодуй.
За удобството на жителите и гостите на общината е организиран безплатен градски транспорт. Първият автобус ще тръгне в 17:00 часа от „Мелницата”. На всяка спирка в града ще има разписание на транспорта през целия ден, като същата информация ще бъде публикувана и в сайта на Общината. Вечерта, след приключването на празничната програма, пред входа на Ботев парк, на спирка „Обръщалото”, ще има допълнителни 5 автобуса, които ще извозват гражданите към града до полунощ.
2019-05-27 10:22:17