Цветен, шумен и ZERO WASTE ще бъде Шумът на реката#4

Цветен, шумен и ZERO WASTE ще бъде Шумът на реката#4

Групите PARACOSM и Black knife, Peppy&VIlizar UkeDuo, Lilith, бийтбоксера Васил Йорданов, балет „Хаос”, танцовите групи Sicko и S. O. O. N към клуб „Приятели на Изтока” и танцовата група THE BEST GROUP са таз годишните участници в концертната част на младежкия фестивал „Шумът на реката”. Групите ще забиват след 18.00 часа, а след 20.15 часа ще бъде кулминацията с разпръскването на цветен прах.

Гости на младежкото събитие са също ученици от училището за планински водачи в Черни осъм, които ще предложат атрактивен въздушен тролей. Спортни атракциони са подготвени от Сдружение „Идея спорт” - тенис, волейбол и редица други двигателни активности. Рекорд за скачане на въжета и въртене на обръчи, ходене по Slik Slak лента и атрактивни акробатични номера са също част от спортните забавления, които очакват посетитителите в Ботев парк от 16.00 часа.

Здравословните щандове и тази година са представени от ЖенСъвет при АЕЦ „Козлодуй”, клуб „Приятели на Изтока” и доброволци от Козлодуй. Сладки сурови изкушения, смутита и фрешове ще бъдат предлагани на всички посетители на младежкия фест.

Три образователно-занимателни шатри са подготвили организаторите за присъстващите. В първата десетокласничката Маги ще разказва за Европейския съюз, втората единадесетокласничката Габи ще представи Международната награда на Херцога на Единбург, а в третата учители на Заедно в час ще представят как образованието може да бъде иновативно.

За всички участници, които съберат печати от спортните атракциони, здравословните щандове и образователните шатри ще има подаръци. А тази година те са специални – бамбукови чаши за напитки, с които младежите се присъединяват към призивите за опазване на околната среда. Под мотото ZERO WASTE ще премине таз годишното издание на фестивала. Компостер, където ще се събират отпадъците от плодовете и зеленчуците, сервиране на фрешовете в ядливи чашки са само част от методите, които използват младежите, за да намалят отпадъците и по специално пластмасовите такива.

Основната организация на празника е заслуга на Елиан, Пепи и Злати – ученици от СУ „Христо Ботев”, Козлодуй и ръководители на Общински детски и младежки парламент /ОДМП/. Участват също и над двадесет доброволци, както от ОДМП, така и младежи, които до момента не са били ангажирани с работата на парламента.

За финал на празника ще има изумителна цветна и вкусна торта от плодове, специално аранжирана от организаторите.

За празника съдействат Владимир Уручев – представител на България в Европейския парламент, общински съветници, нотариус Валентин Митов и частните дружества - „Аден груп”, „ДДД Груп-дезинфекционна станция”, СД „Григоров и сие-93”, ЕТ „Хелиус – Ирена Кузова”, ЕТ „Емко 2009” ЕООД, „Анати” ООД, „Тивел” ЕООД, „Меджей – ЯГ – Марияна Маринова”.

За събитието ще има осигурен транспорт от Козлодуй и от населените места. Графикът за него може да потърсите в събитието „Шумът на реката#4”.
2019-05-26 10:50:00