Поздравителен адрес по случай 24 май от Община Козлодуй

Поздравителен адрес по случай 24 май от Община Козлодуй УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, приемете нашите искрени поздравления по случай този най-съкровен, най-духовен, най-обединителен и сплотяващ всички българи празник!
24 май е специална дата за нас – тя е единственият ден, в който всички ние се чувстваме истински българи и сме заедно на празника на българщината. Без значение къде се намираме, пазим в сърцата си спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените с цветя портрети на Светите братя Кирил и Методий и звуците на възторжения химн „Върви, народе възродени…”.
В този ден се прекланяме пред учителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно образоват и възпитават поколенията, изграждат духовната крепост на знанието, създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност.
Днес, повече от всеки друг ден, благодарим на културните дейци, пазители на традициите и творци на духовни ценности, на хората на науката, посветили живота си на мисията да откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения.
Прекланяме се пред енергията и вдъхновението на всички пазители на духовността и българската памет.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Маринела Николова
Кмет на Община Козлодуй

Мая Занева
Председател на ОбС, Козлодуй


2019-05-24 07:44:35