Двама училищни директори с наградата на Борован

Двама училищни директори с наградата на Борован

Двама училищни директори получиха наградата на Борован за 2019 г. Това са Мая Дончовска-Марковска, която от 25 години е директор на основното училище в Малорад и посмъртно на инж. Данаил Донов- бивш директор на Професионалната гимназия по транспорт в Борован за приноса им в развитието на учебното дело в общината, изграждане на модерна база на двете училища и работата по проекти.

Те получиха плакети и цветя на тържествена церемония по повод празника на Борован на централния площад. В словото си към стотиците жители и гости кметът инж. Десислава Тодорова подчерта, че Борован посреща този ден с радост, настроение и надежда. Ние доказваме, че българското село е живо, защото поддържаме традициите, благодарение на които нашата нация е оцеляла. За нашите ценности- труд, доброта и гостоприемство, всеотдайност към семейство, род и родина и за дълбоките корени на традицията днес ни завиждат много народи. Желая ви здраве и благополучие и много радост и щастие във вашите домове".

В празничния концерт по повод празника се включиха мажоретния състав и танцова формация "Виалишки" към читалище "Развитие" в Бяла Слатина.

Фолк-дивата Деси Слава изнесе поздравителен концерт, подарък за борованчани от ексдепутатът и член на НС на ДПС Камен Костадинов.


сн.2
сн.3
сн.3
сн.4
сн.5


2019-05-22 08:53:14