Хиляди уважиха събора "Дядо Йоцо гледа" край Очин дол

Хиляди уважиха събора

Хиляди хора уважиха 14-ото издание на националния фолклорен събор "Дядо Йоцо гледа", който се провежда край едноименния паметник под мездренското село Очин дол. Над 500 самодейци от читалища, пенсионерски и военни клубове, села и частни формации се качиха на фестивалната сцена. Те дойдоха от областите Враца, Плевен, Монтана и София, за да огласят с песните, танците и свирнята си красивия балкан.

Макар и без подкрепата на община Мездра, Огнян Петров, сдружение "Искърско дефиле" и десетина фирми от Мездра и Враца направиха така, че съборът да е жив и пъстър. Тринадесетото му издание е повече от успешно, защото местната публика този път имаше удоволствието да се радва на повече състави извън мездренска община, които показаха дръзновение и талант.

Поздравителен концерт към всички участници поднесе народната певица Радостина Паньова. Стотици се хванаха на хорото при нейните обичани песни. Колоната от автомобили достигна до главния път, а стотици семейства с малките си деца извървяха пеша пътя по емблематичния паметник на дядо Йоцо, за да покажат, че песните и хората ни са в българските сърца и ще пребъдат във времето.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5
сн.6


2019-05-20 07:30:30