Заместник-министър уважи 90-а годишнина на училище

Заместник-министър уважи 90-годишен юбилей на училище

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова уважи тържествения концерт по повод 90 години от създаването на ОУ "Христо Ботев" в Мездра. Тя връчи плакет и поздравителен адрес от името на министър Красимир Вълчев на директора Иван Иванчев.

Концертът по повод забележителната годишнина изпълни Дома на железничаря в Мездра. Кратка мултимедийна презентация върна историята в далечната 1929 г., когато е поставено началото на просветното дело, както и строежа на забележителната сграда на училището, започната с дарения на големия индустриалец Тодор Балабанов, която и досега остава най-красивата в Мездра. С дарение от Ротари клуб в навечерието на празника е възстановена в автентичен вид и входната врата на школото.

По случай кръглата годишнина бяха наградени призьорите в различни състезания и конкурси. Младите ботевци показаха на сцената, че са отличници не само в учението, но и в изкуството. Настоящи и бивши възпитаници пяха и танцуваха в различни стилове, а кулминация на празника бе изпълнението на Тримата тенори.

Общински съветници, директори на училища, бивши учители и ученици, представители на бизнеса и интелигенцията уважиха празника. Те получиха юбилеен вестник и дипляна за спомен от събитието.

С плакети за 90-ата годишнина на ОУ "Христо Ботев" бяха отличени зам.министър Михайлова, началникът на РУО-Враца Галина Евденова, както и председателят на училищното настоятелство Васил Христов и на Обществения съвет Петя Петрова, която подари на директора икона на Светите братя Кирил и Методий. Тържеството завърши със стилен коктейл в ресторант "Родина".


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5
сн.6
сн.7


2019-05-19 15:31:47