Олимпия с лекоатлетически турнир за Деня на спорта

Олимпия с лекоатлетически турнир за Деня на спорта

С турнир по лека атлетика СК „Олимпия“ - Враца” отбеляза Деня на българския спорт - 17 май. В надпреварата се включиха деца от СУ „Никола Войводов”, които участват в заниманията по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време”. 

В състезанието, което се проведе в покритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Христо Ботев” се включиха 30 деца от трети, четвърти и пети клас. Те мериха сили в две дисциплини  – 60 метра гладко бягане и скок дължина. При най-малките момичета шампионка и в двете дисциплини стана Християна Тодорова. При момчетата от трети клас без конкуренция бе Илиян Василев. Витали Бисеров е шампион при момчетата от четвърти клас и в двете дисциплини, а при момичетата триумфира Анита Йотова. Ивет Иванова и Владимир Георгиев спечелиха шампионските титли при петокласниците.

Всички участници в надпреварата посветена на Деня на българския спорт получиха грамоти от Спортно дружество „Ботев”. 

Заниманията по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време” се водят от заслужилия майстор на спорта Росица Стаменова в покритата лекоатлетическа писта и спортната база на СУ „Никола Войводов”. Тренировките с малчуганите стартираха на 1 март и ще продължат до 31 октомври. За на целта спортното министерство е отпуснало на СК „Олимпия - Враца” 4200 лева.

По програмата се обучават над 40 деца, които са разделени в две групи. Общият брой на заниманията е 144. „Програмата е много полезна за развитието на децата. Популяризираме леката атлетика като привлекателен спорт за физическо и духовно израстване на младите хора, които го практикуват. Чрез системните занимания се надяваме децата да подобрят показателите за физическа дееспособност и да формираме у тях навици за пълноценно оползотворяване на свободното време, чрез занимания с физически упражнения и спорт. Очаквам  повечето деца да останат за системни занимания в клуба и да се готвят за състезания от републиканския календар”, коментира Росица Стаменова. Тя уточни, че следващата проява за малчуганите ще е на 23 юни, когато ще отбележим Международния олимпийски ден.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.5
сн.5
сн.6
сн.7


2019-05-16 11:11:38