Лазерно шоу, латино танци и Тита за абитуриентите в Козлодуй

Лазерно шоу, латино танци и Тита за абитуриентите в Козлодуй

Двеста зрелостници получиха символичния ключ на Козлодуй с пожелание да се върнат в родния град. Общинската администрация подготви специален празник за всички зрелостници от ПГЯЕ “Игор Курчатов”, СУ “Св. св. Кирил и Методий”, Козлодуй и Бутан и СУ “Христо Ботев”. Учениците излязоха на сцената заедно със своите класни ръководители.

Кметът на общината Маринела Николова получи подарък от дванадесетокласниците от СУ “Христо Ботев” с думите: “Благодарим за всичко, което правите за Козлодуй! Ние виждаме и оценяваме!”. Младежите й поднесоха стъклено пано, изработено от тях и изобразяващо голямо око.

“Самата аз съм майка на зрелостник и съм допълнително развълнувана и щастлива. Пожелавам Ви успех на матурите! Дано запишете специалност, която ви е на сърце и аз силно се надявам след години Козлодуй да ви посрещне като специалисти и да намерите реализацията си тук”, обяви на свой ред Николова. 

“До момента никой кмет не е правил подобно събитие за всички абитуриенти-ключовете с послания, специалното внимание са много значими за тях”, коментираха класните ръководители.

Раул Торес и неговите танцьори разгорещиха емоциите на присъстващите, а десетки младежи се качиха на сцената, за да се впуснат в латино танци.

Музикалното шоу бе завършено с тийн идола Тита. Светлинен спектакъл и грандиозна бяха  кулминацията на празника.

Традицията всеки абитуриент да получава по едно копие на ключа на града бе въведена през 2016 година. Тази година намерението на администрацията беше дванадесетокласниците да се почувстват още по-специални и от сцената директно на празника да получат своите ключове. 
2019-05-13 13:18:42