Модерна спортна площадка откриха в малко село

Модерна спортна площадка откриха в малко село

 

          На 5 май тържествено бе открит обновения парк с нова спортна площадка с кардиоуреди в оряховското село Долни Вадин. Това стана възможно след спечелен проект от читалище „Съзнание-1927” в с. Долни Вадин, реализиран с подкрепата на „Ти и Lidl за по-добър живот”,  в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Сред гостите на празника бяха народния представител Красен Кръстев, общински съветници, кметове на съседни села. Почти всички жители на Долни Вадин дойдоха на откриването и се възползваха от новите придобивки.

 Обновеният парк  предоставя възможности за интензивен спорт и срещи сред природата на хора от всички възрасти. С дарените средства в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, са закупени спортни кардиоуреди, подходящи за употреба на открито, паркови пейки и игра за деца.  Отделено е финансиране и за ремонт на съществуващите детски съоръжения.

По случай Гергьовден бе отслужена литургия в местния храм, а тържеството продължи с курбан и богата фолклорна програма на мегдана в селото.

 

           

           

           


сн.1
сн.3
сн.4
сн.5
сн.6


2019-05-06 09:37:03