Ремонтират кошмарен път, забравен от 50 години

Ремонтират кошмарен път, забравен от 50 години

Първа копка на реконструкцията на общинския път от Ракево до Баурене направиха днес. Трасето с дължина около 7 км ще бъде ремонтирано със средства в размер на около 4 млн. лв. без ДДС, отпуснати след спечелен от Община Криводол проект по програмата за развитие на селските райони. Участъкът бе сред най-невралгичните в целия регион, като за последно е ремонтиран преди около 50 години.

„Днес е исторически ден за Врачанска област. Това е поредна реконструкция на път, който от години затруднява придвижването на хората в региона. Поредният спечелен проект е доказателство за работещото сътрудничество между местната и централната власт“, каза по време на церемонията областният управител Малина Николова.

Председателят на общинския съвет в Криводол Петър Комитски на свой ред напомни, че до първата копка на обекта са довели постоянството на местното население и общинската власт, които от години настояват да се обърне внимание на участъка, осеян с кратери.

Гост на церемонията бе и врачанският кмет Калин Каменов, който посочи, че по възстановеният път местните хора ще могат по-лесно да стигат до общинския център, където активно се откриват нови работни места.

На церемонията присъстваха също народният представител Красен Кръстев, кметът на община Криводол Петър Данчев и кметовете на всички местни села. Символичното  шампанското в багера, който направи първата копка, разби кметът на Баурене Цветослав Тодоров. За щастливото събитие гостите зарадваха с изпълнения детският танцов състав и женската певческа група от бауренското читалище „Св. св. Кирил и Методий“.

Трасето ще се ремонтира в срок до 180 дни, а дейностите ще изпълни фирма "Строител-Криводол". 
2019-05-02 13:29:35