Атрактивни конни състезания се проведоха в Хайредин

Атрактивни конни състезания се проведоха в Хайредин

И тази година община Хайредин и Клуб по конен спорт „Лечови“ останаха верни на традицията да организират атрактивно конно състезание. То отново включваше всички дисциплини- паркур, надпрепусквания и състезание с тежковози с общ награден фонд 5 000 лв. Слънчевия и топъл Великден събра хиляди зрители от Северозапада на красивия паркур на брега на Огоста. За поредна година съдия на състезанието бе Диана Младенчева, чийто категорични отсъждания респектираха участниците.

15 състезатели от Северна България взеха участие в прескока. В първия паркур участваха общо 7 ездача и 8 коня от Галиче, Хайредин, Алтимир,  Бутан, гр. Бяла Слатина и с. Сираково. Победител стана Марио Руменов с кобила Либерия от с. Хайредин, на 2-ро място е Емил Генчев с кобила Лида от с. Алтимир и на трето Олег Горанов с кобила Легенда от ККС „Бутан”, като и тримата преодоляха паркура без наказателни точки.

7 жокеи с 8 коня / с два се пробва представителят на Галиче Тодор Рачев/ се впуснаха в отворения паркур с препятствия с нарастваща трудност на препятствията, като последното е по избор от „Жокер“ и „Оксер“. След изключително оспорвана надпревара победител стана Христо Найденов с кобила Планше от клуб Левски- София. Наградите им бяха връчени от секретаря на община Хайредин Светлана Ценова.

Най-големи емоции предизвикаха надпрепускванията, които се проведоха на трасето, успоредно на Огоста, а най-запалените привърженици наблюдаваха финала от моста над реката. Общо 6 коня от гр. София,  Комощица, Голямо Пещене и Малорад стартираха при чистокръвната гара. Пръв финалната линия пресече кон Остромус с жокей Сивчо Бориславов от с. Малорад. жокей Стоян Янков.

В полукръвната гара победи кон Делегат от с. Бутан с жокей Митко Бисеров. Втора е кобила Буря от гр. Криводол с жокей Николай Георгиев, а на трето е кон Хипо от с. Лесура с жокей Сивчо Бориславов.

Хиляди хора се насладиха на традиционните конни състезания, като за децата имаше батути, а скарите и студената бира привличаха посетители до късния следобяд в неделя.

Всичко за силното състезание очаквайте в броя на в-к "Северозапад днес" в петък.

 

 

 

Иво ЙОРДАНОВ

 


сн.1
сн.3


2019-05-01 09:39:17