Откриха напълно реновираната ДГ „Радост“

Откриха напълно реновираната ДГ „Радост“

Детска градина „Радост”-Козлодуй празнично откри обновения си двор. Шест нови площадки за игра с обща площ 5 300 кв. м ще радват малчуганите.
„С много любов ние от общината дадохме всичко от себе си, за да извоюваме средства и да можем да реализираме тези нови площадки. Радвам се заедно с вас и ви пожелавам хубав празник”, каза Маринела Николова – кмет на община Козлодуй.
Децата от градината бяха подготвили музикално-артистична програма. На празника присъстваха и множество родители, които изказаха поздравления за направеното.
Отец Пламен отслужи водосвет за здраве и благоденствие на децата, учителите и родителите. Директорът Анелия Тодорова благодари на кмета на общината за съдействието при реализиране на проекта.
Припомняме, че само преди половин година приключи основен ремонт в детската градина за 412 000 лева. В момента децата се радват на обновени занимални, санитарни възли, салони и общи помещения. Детска градина „Радост” е първата, в която се приключват цялостни дейности по вътрешен ремонт и реконструкция на дворни пространства. Общата инвестирана сума, сформирана от целеви средства от Правителството, собствени средства от бюджета на Община Козлодуй и външни източници, е в размер на 591 900 лева.
През следващия месец се очаква да приключат и дейностите в двора на ДГ „Мир”, където също е извършен цялостен ремонт на вътрешните пространства.
За три години Община Козлодуй успя цялостно да реновира двете детски градини в изпълнение на Програма за поетапна модернизация на детските градини, приета от Общински съвет. В детската градина в Гложене също се извършват ремонтни дейности, част от които вече са приключени. Предстоят благоустрояване и ремонтни дейности в останалите детски заведения.

 
2019-04-24 15:39:22