Отпускат близо 800 хил. лв. в укрепване на свлачище

Отпускат близо 800 хил. лв. в укрепване на свлачище

Близо 780 хиляди лева ще бъдат инвестирани в укрепване на свлачището край село Игнатица. Проектът между Община Мездра и Жандармерийската служба в окръг Мехединци, Румъния, е финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-Българи. Упоритите действия на Община Мездра за намиране на средства за укрепване на свлачището доведе до успешен финал – на 12 септември. В рамките на 30 месеца всички предвидени действия трябва да приключат.

 Вторият голям проблем – за разширяването на гробищния парк, бе решен наскоро. След закупен от Община Мездра имот гробищният парк ще бъде разширен с близо 2 декара. Друга важна инвестиция през 2018 г., направена за жителите на селото, е ул. „Георги Димитров“ –  26 281 лв. Ще бъдат доставени и необходимите материали за изграждането на санитарен възел в центъра на селото.

Жителите на село Игнатица споделиха и за друг свой проблем. Чешмата в селото, от която всички жители си наливат вода, се нуждае от частичен ремонт, тъй като при проливни дъждове там се задържа вода и е трудно да се достигне до нея. Инж. Генади Събков обеща да изпрати техник, който да потърси начин за корекция на площадката и решаване на този проблем.
2019-04-22 16:12:20