Вярвам, че промени в здравеопазването ще удовлетворят финансово медиците!

Вярвам, че промени в здравеопазването ще удовлетворят финансово медиците!

Д-р Олга Николова - управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Козлодуй


Д-р Николова, какви са новите придобивки, с които може да се похвали козлодуйската болница?

Обновихме апаратурата в отделението по образна диагностика. Осигурихме нови мамограф, графичен и скопичен апарат, с които да бъдат извършвани още по-прецизни прегледи на нашите пациенти.

Планирате ли ремонти и реализация на проекти?

Резултатът от мащабните ремонти, които извършихме в болницата, са вече налице. На третия етаж на МБАЛ „Св. Иван Рилски” вече отвори врати изцяло ново Вътрешно отделение. В тази част са изградени болнични стаи с отделни бани и санитарни възли, две сестрински стаи, два хирургични кабинета и други спомагателни помещения. Реновирано е физиотерапевтичното отделение, както и хирургичният блок. Изградихме външен болничен асансьор, в който може да се транспортира дори болнично легло. Нуждата от асансьора беше належаща и с негова помощ се обслужва и нулевия етаж на болницата.  Успяхме да осигурим и ново оборудване за всички отделения. Ремонтите и новите придобивки са благодарение на съвместен трансграничен проект с Румъния, който стартирахме през 2015 г. По него получихме и 2 нови ехографа, апаратура за физиотерапия, както и оборудване за операционен блок.

Преди няколко седмици бурен вятър нанесе щети по фасадата на болницата. Отремонтирахте ли ги?

Повредените участъци са около 15 кв. метра по горната част на корпуса на болницата. Тъй като гаранционният срок на поставената преди няколко години изолация е изтекъл търсихме решение на проблема. Съдействие ни оказаха от Община Козлодуй, които предприеха действия по възстановяване на щетите. Ремонтът тече в момента.

Как ще бъде отбелязан професионалният празник 7 април в болницата?

Професионалният празник на здравния работник ще отпразнуваме заедно на вечеря в местен ресторант.

Какво ще пожелаете на работещите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“?

Пожелавам на всички, работещи в МБАЛ, да се грижат за собственото си здраве, за да могат да бъдат полезни на пациентите си, да не спират да вярват, че желаните промени в системата на здравеопазването ще се случат, за да бъдат удовлетворени от високо квалифицирания труд, който полагат.

 

Силвия СИМЕОНОВА


1


2019-04-06 10:52:52