МБАЛ-Бяла Слатина - модерна болница, която печели

МБАЛ-Бяла Слатина - модерна болница, която печели

Белослатинската многопрофилна болница за активно лечение е добрият пример за успешно общинско лечебно заведение. Всяка финансова година приключва с по-голяма печалба, възнагражденията на персонала са възможно най-добрите, които позволява здравно-икономическият модел, а отделения се обновяват ежегодно с проекти по програмата “Красива България”.

С около 180 000 лв. печалба приключва 2018 година за МБАЛ-Бяла Слатина. Положителният резултат надхвърля този в предишните години. Той е продукт на стриктна финансова дисциплина и добро планиране от страна на управителя Николай Димов.

Общо 5 са ремонтираните отделения в болницата за последните 3-4 години. Началото е поставено с Детското, следват Вътрешно и Неврология, а през миналата година финишира и реконструкцията на Хирургия и ОАИЛ. Освен коридори, кабинета и манипулационни, напълно са обновени и болничните стаи, някои от които разполагат и със самостоятелни санитарни възли. Тази година предстои да се реновира акушеро-гинекологичното отделение, отново благодарение на успешно защитен от Община Бяла Слатина проект по “Красива България”.

Покрай успешната дейност, служителите на болницата успяват да се включат и в общественополезни кампании като “Капачки за бъдеще”. Нещо повече - медици и администрация сами обособили брандирани с логото на инициативата картонени кутии, в които да се събират капачки.  Персоналът на болницата стои и зад направата на металното сърце, което събира пластмаса в центъра на града.

“Правим го в подкрепа на кампанията, без значение дали ще разпределят кувьоз за нашата болница”, казват служителите.

Медицинският състав в лечебното заведение се включва активно и в протестните действия срещу възнагражденията за труда в държавните и общинските лечебни заведения. Всеки ден  персоналът символично се събира пред сградата на болницата, за да заяви подкрепа за исканията на общонационалните протести. Вчера кадри на болницата в Бяла Слатина пристигнаха специално във Враца, за да подкрепят протестиращите си колеги от областната МБАЛ “Христо Ботев”.  

Петя ВАЛЕНТИНОВА


1


2019-04-06 01:43:37