Модернизират акушеро-гинекологичното отделение в Мездра

Модернизират акушеро-гинекологичното отделение в Мездра

С положителен финансов резултат в размер на 26 000 лв. за миналата година може да се похвали многопрофилната болница за активно лечение в Мездра. През 2018 г. през нея са преминали близо 4500 пациенти, а на бял свят, благодарение на акушер-гинеколозите са се появили 197 бебета.

„В бизнес-плана за 2019 г. разчетите са за повишение в приходите за сметка на повишените цени на клиничните пътеки и субсидиите от Министерство на здравеопазването“, съобщи директорът на болницата в железничарския град д-р Илиана Михайлова. Дългогодишният управник на лечебното заведение се похвали с нови кадри, сред които 3 току що завършили образованието си медицински сестри и лаборанти. За сметка на лечебното заведение специализира в направление нервни болести и 1 млад лекар.

„Очакваме закупуването на нов видеоколоноскоп, както и оборудване за родилна зала. Предвидили сме и нови апарати за подобряване диагностиката във вътрешното отделение. Ще закупим холтер за измерване на ЕКГ и кръвно налягане. Ще подменим и болничното обзавеждане, като започваме с това в Акушеро-гинекологичното отделение, в което ще поставим нови легла и гардероби“.

Управителят на МБАЛ-Мездра д-р Илиана Михайлова поздравява всички работещи в болницата по повод професионалния празник на здравния работник 7 април: „Моите колеги със своя неуморен труд и висок професионализъм осъществяват 24-часов прием и непрекъснатост на лечебно-диагностичния процес във всички структури на лечебното заведение. Пожелавам им да са винаги здрави и все така отдадени на професията“!
2019-04-06 00:21:07